De eerste zijn maakt een winnaar van jouNieuws en beurzen laatste inspectie technologieën en trends - EyeC Benelux nach oben

[Translate to Dutch:] The Inline Inspector 2.0 system by EyeC at Tamir

De eerste zijn maakt een winnaar van jou

Als er een innovatieve machine of oplossing op de Poolse markt gelanceerd wordt, is Tamir de eerste die deze heeft. Het is dan ook geen wonder dat het het eerste bedrijf is die de Roland 700 DirectDrive heeft. Deze machine wordt gecombineerd met de InlineInspector 2.0, een EyeC inline inspectiesysteem. Het inspectiesysteem controleert het volledige blad op de offset pers en zorgt ervoor dat de kwaliteit stabiel blijft, zelfs als de machine op de hoogste snelheid draait.

Tamir is een uitstekend voorbeeld dat bewijst dat een pioniersrol in productie en een familiebedrijf hand in hand kunnen gaan. Met meer dan 20 jaar ervaring in de verpakkingsindustrie boogt Tamir op een goed uitgerust machinepark en een goede financiële gezondheid zonder extern kapitaal. De drukkerij werd in 1993 opgericht in Bystrzyca Kłodzka in 1993 en startte zijn activiteiten in het printen van vormen. Vandaag print Tamir bijsluiters, vouwdozen met braille, displays voor de farmaceutische industrie en verpakkingen voor de voedsel- en cosmetica-industrie.

De eerste zijn

Een productieoppervlak van 9.000 m², ervaren personeel en uiterst moderne machines zijn de ingrediënten van het succes van Tamir. “Om te voldoen aan de vereisten van de markt maken we gebruik van de beste machines en materialen en we bewaken alle stappen in het productieproces continu: van het ontwerp tot de uiteindelijke verpakking” - zegt Michal Krywulec, Vice-voorzitter van Tamir. "Om te kunnen voldoen aan de noden van steeds veeleisender wordende klanten, investeren we in moderne machines. Een drukkerij uitbaten gaat niet langer enkel over kwaliteit en toepasselijke certificaten, wat de standaardvereisten zijn om een bedrijf op te starten maar ook om de veiligheid en ervaring van een producent. Ook op dit vlak ambieert de drukkerij in Bystrzyca een pioniersrol.”

Veilig

Vandaag vormen geprinte goederen de belangrijkste elementen van alledaagse items. Hoe gesofisticeerd en precies de printtechnologie ook is, zelfs de recentste en duurste machines zijn niet onfeilbaar. Daarom loont het de moeite om te investeren in inspectiesystemen die garanderen de printresultaten overeenstemmen met de verwachtingen van de klant. In hun streven naar een pioniersrol in veilig printen installeerden de eigenaars van Tamir in november 2015 het InlineInspector 2.0-systeem van EyeC in de Roland 700 DirectDrive.

"Voor vele drukkerijen die gespecialiseerd zijn in de farmaceutische, cosmetica- of voedselindustrie kan het leveren van een foute verpakking of blad tot gevolg hebben dat ze de volledige opdracht verliezen, financiële verliezen lijden of een klant verliezen. Om dit risico zo goed als uit te sluiten loont het de moeite om te investeren in een inspectiesysteem dat inline geïnstalleerd kan worden op de laatste unit van de printmachine en controleert of alles volledig overeenstemt"- zegt Marcin Weksler, verantwoordelijke van EyeC Polska.

Het juiste systeem

De EyeC InlineInspector 2.0 bewaakt de printmaterialen op de offset pers bij een snelheid tot 18.000 bladen per uur. Het systeem maakt gebruik van een compacte en heel snelle, 4k-kleuren lijncamera om continu beelden met hoge resolutie van het volledige geprinte blad te maken. Het intelligente systeem analyseert de printkwaliteit in realtime en waarschuwt de operator bij fouten. Het inline inspectiesysteem detecteert alle relevante printfouten zoals: ontbrekende delen of letters, opgevulde letters, strepen, vlekken, kleurverschillen, verschillen in de tekst en grafische elementen.

Bovendien zorgt een optionele verbinding met de pre-pressafdeling ervoor dat de geprinte bladen vergeleken kunnen worden met een referentie-PDF. Dit proces garandeert een ultra snelle opstart en een veel veiligere controle van de inhoud. Elke operator van de printmachine kan deze PDF-controle eenvoudig uitvoeren. De referentie-PDF wordt automatisch geladen op basis van de taakgegevens. Alle items op het blad worden automatisch gedetecteerd. Verdachte gebieden worden aangeduid voor de operator en tegelijkertijd wordt er een volledig rapport van de PDF-beoordeling gegenereerd. Het blad dat op deze manier wordt beoordeeld, wordt een template voor de volledige printtaak. Dit is zonder twijfel een veel veiligere optie dan handmatige beoordeling zonder het PDF-bestand.

De revolutionaire wijziging bij de InlineInspector 2.0 zorgt ervoor dat de kwaliteit tijdens het printen gecontroleerd kan worden. Hierdoor ontstaan er heel wat nieuwe mogelijkheden. Door de operator te waarschuwen over slechte kwaliteit, ontstaat er veel minder verspilling. Door het aantal goede bladen bij te houden is er minder tijd nodig om het gewenste kwaliteitsniveau te bereiken. De beschikbare opties voor het markeren van goede en foutieve bladen zijn even belangrijk: dit gaat van tabinserters over het markeren van elk blad met de inkjet tot het gebruik van de Roland InlineSorter.

Geen fouten

“We zijn gespecialiseerd in de productie van vouwdozen voor farmaceutische bedrijven.” zegt Michał Krywulec “vouwdozen van de hoogste kwaliteit leveren zonder printfouten is van cruciaal belang voor onze klanten. Tot nu toe waren onze kwaliteitscontroles gebaseerd op een representatieve samplecontrole. De verschillende controles hebben de hoogste productkwaliteit op de markt gegarandeerd. We konden correcte productie garanderen. Het was echter niet mogelijk om te garanderen dat er in de hele productiereeks geen enkele plooidoos zou zijn met een fout kleiner dan 1 mm². Uiteraard kan je dan wel zeggen dat zulke fouten niet door de producent en niet door de klant opgemerkt worden, maar kunnen we daar wel zeker van zijn? het nieuwe inspectiesysteem brengt ons naar een hoger niveau - We kunnen overeenstemming garanderen die daarvoor onbereikbaar was. Enkel het inline inspectiesysteem laat toe om elk geprint blad te inspecteren, of het nu om duizend of een miljoen bladen gaat. Het inline inspectiesysteem garandeert dat een vouwdoos die een fout in de vorm of een vlek of een stip heeft die niet overeenkomt met het goedgekeurde PDF-bestand, gedetecteerd en verwijderd wordt.”

nach oben

Contact

nach oben
Inschrijven  Uitschrijven 
nach oben

Print of te delen pagina

Selecteer uw taal: