Hoge betrouwbaarheid bij de productie van farmaceutische bijsluitersReferenties - EyeC Benelux nach oben

Hoge betrouwbaarheid bij de productie van farmaceutische bijsluiters

Hoge betrouwbaarheid bij de productie van farmaceutische bijsluiters

Het van oorsprong in Hamburg gevestigde bedrijf vertrouwt op een geautomatiseerde kwaliteitscontroleoplossingen voor de productie van farmaceutische bijsluiters en positioneert zich hiermee als een nog sterkere en betrouwbare partner voor de farmaceutische industrie in Noord-Duitsland.

De productie van farmaceutische producten zijn onderworpen aan hoge kwaliteitseisen. Naast de normatieve of wettelijk normen, vereisen de toenemende kosten- en tijdsdruk in de grafische industrie ook de automatisering van test- en productieprocessen. Iedereen die vandaag de dag zijn marktpositie als een betrouwbare partner voor de farmaceutische industrie wil behouden en versterken, moet nu meer dan ooit investeren in technologieën voor kwaliteitscontrole - dit geldt ook voor de in Hamburg gevestigde Druckerei Siepmann GmbH. Hier werd aan het einde van 2018 gekozen voor een oplossing in de vorm van een geautomatiseerde inspectie, om te voldoen aan de hoge vereisten voor farmaceutische verpakkingsmaterialen.

Geautomatiseerde drukwerk inspectie van bijsluiters

De door de eigenaar beheerde Druckerei Siepmann GmbH is al 70 jaar een producent van farmaceutische bijsluiters in Noord-Duitsland. Het bedrijf is zich als leverancier en dienstverlener van de farmaceutische industrie al jarenlang bewust van de hoge kwaliteitsnormen. De inspectie van drukwerk vond tientallen jaren lang handmatig plaats en was doorgaans uiterst betrouwbaar. Voor de vaak tijdrovende inspectie en goedkeuringen van farmaceutisch drukwerk werd soms gebruik gemaakt van een transparante overlay film en werd vertrouwd op de expertise van het gespecialiseerde personeel voor de visuele controle.

Ondanks het tweeploegensysteem dat wordt gehanteerd in de drukkerij, heeft er de afgelopen jaren een aanzienlijke groei van kosten- en tijdsdruk plaatsgevonden, waardoor de drukkerij zich in toenemende mate heeft gericht op het automatiseren van de bestaande processen. Een tot nu toe zelden aangetroffen productiefout was uiteindelijk de doorslaggevende factor om over te gaan tot de investering: „Bij de eindinspectie van een opdracht constateerden we dat één item op het drukvel was beschadigd door een gat in het rubberdoek. Hierdoor zagen we ons genoodzaakt een deel van de productie te vernietigen. Om dergelijke fouten in de toekomst te voorkomen, hebben we besloten onze controles te verbeteren door een geautomatiseerd inspectiesysteem aan te schaffen”, zegt Thomas Siepmann, managing director van de drukkerij.

Betrouwbare sample inspectie met de EyeC Proofiler 1200 DT

Na diepgaand onderzoek, viel de keuze op de Proofiler 1200 DT voor een offline testoplossing in groot formaat. Thomas Siepmann: „Bij de selectie was het voor ons belangrijk dat de inspectie optimaal aan onze testparameters kon worden aangepast om zodoende alleen de „echte“ gebreken tijdens het dagelijkse gebruik te detecteren. We zochten ook een oplossing waarmee we de grote offsetdrukvellen in één keer konden inspecteren. Als lang gevestigde inwoner van Hamburg, was het voor mij persoonlijk ook belangrijk om samen te werken met een lokale partner die deskundige ondersteuning biedt tijdens de inbedrijfstelling en die ook snel ter plaatse kan zijn, mochten we verdere ondersteuning nodig hebben. Bij EyeC hebben we gevonden wat we zochten en zijn we erg tevreden met deze samenwerking“.

De EyeC Proofiler 1200 DT wordt door Druckerei Siepmann gebruikt in het drukproces voor de vergelijking van het drukvel met de goed voor druk PDF  van de klant, dit gebeurt aan het begin, tijdens en aan het einde van de productie. Mogelijke afwijkingen van het drukwerk kunnen snel en eenvoudig worden gedetecteerd en de juiste maatregelen kunnen onmiddellijk door de drukker worden uitgevoerd. Dit schept vertrouwen en veiligheid - „(...) niet alleen fysiek maar het geeft ook gemoedsrust bij de verantwoordelijke collega‘s“, voegt Thomas Siepmann toe.

Op de kwaliteitsafdeling versnelt de Proofiler 1200 DT de bestaande processen. „In sommige gevallen vragen onze farmaceutische klanten wel 80 bijsluiters als documentatie“, verklaart Thomas Prösch, Technical Operations Manager van de drukkerij. „Met behulp van het systeem kunnen we de vereiste eindcontroles nu veel efficiënter, objectiever en reproduceerbaarder uitvoeren. In de praktijk hebben we geconstateerd dat alle collega‘s snel en met een geringe opleiding gebruik kunnen maken van de Proofiler“, voegt hij toe. Het opstellen van de testcertificaten verloopt nu sneller en uitgebreider dan voorheen.

Na een snelle installatie- en opleidingsfase profiteert het gehele bedrijf nu van de geautomatiseerde inspectie. „We gebruiken het nieuwe inspectiesysteem ook voor de communicatie met onze klanten en geïnteresseerde partijen uit de farmaceutische industrie. Met de verhoogde efficiëntie en het hoge veiligheidsniveau die we hebben verkregen door het automatiseren van de inspectie-processen, zijn wij in Noord-Duitsland één van de sterkste en meest betrouwbare partners in de farmaceutische industrie“, concludeert Thomas Siepmann.

Over Druckerei Siepmann

Druckerei Siepmann GmbH werd opgericht in 1949 en blikt terug op 70 jaar ervaring in offset en digitaal drukken, evenals gespecialiseerde technieken voor farmaceutische bijsluiters. Met een sterke cultuur van innovatie, uitgebreide expertise van haar werknemers en een sterke, regionale affiniteit, heeft het derde generatie familiebedrijf zich gevestigd als een van de sterkste leveranciers van de farmaceutische industrie in Noord-Duitsland.

Ga voor meer informatie naar: www.siepmanndruck.de

nach oben

Contact

nach oben
Inschrijven  Uitschrijven 
nach oben

Print of te delen pagina

Selecteer uw taal: