Toekomstbestendige kwaliteitscontroles voor de digitale prepressReferenties - EyeC Benelux nach oben

Toekomstbestendige kwaliteitscontroles voor de digitale prepress

Toekomstbestendige kwaliteitscontroles voor de digitale prepress

Het produceren van kwaliteitsetiketten en het verhogen van de efficiëntie is de hoogste prioriteit bij All4Labels - Global Packaging Group. In 2018 werd samen met EyeC de prepress-inspectie, geïntegreerd in de workflow. Zodoende konden de lokale productieprocessen worden geoptimaliseerd en betrouwbaarder worden gemaakt.

In de afgelopen drie jaar heeft de All4Labels-site in Trittau zich ontwikkeld naar het grootste digitale drukcentrum voor zelfklevende etiketten in de wereld.Gebaseerd op het order volume en de veel voorkomende verandering van het digitale drukwerk en job grootte werd de optimalisatie van de productieprocessen bij All4Labels steeds meer de focus van het bedrijf. Als onderdeel van het automatiseringsproces werd de EyeC Proofiler 600 DT in 2016 in Trittau in gebruik genomen als een oplossing voor het geautomatiseerde inspecteren van farmaceutische etiketten. Parallel hieraan werd de integratie van een workflowsysteem van Esko geïnitieerd. Na de succesvolle automatisering van de productieprocessen werden de prepress-processen met de EyeC Workflow Integration begin 2018 opgenomen in de bestaande workflow.

Geautomatiseerde gegevensinvoer controle

In de afgelopen jaren zijn de vereisten, met name voor de farmaceutische drukwerkproducten, in de gehele productieketen aangescherpt. Hoewel de prepress-fase tot nu toe grotendeels uitgesloten is van deze verplichtingen, wordt de optimalisatie van de inspectie aanbevolen om mogelijke fouten bij het verwerken van niet-gestandaardiseerd artwork uit te sluiten. Voorafgaand aan de workflow integratie werd de inspectie voor aangeleverde artwork handmatig uitgevoerd bij All4Labels. Het artwork werd met behulp van een soft proofing gestandaardiseerd in de prepress en vrijgegeven door de klant vóór het drukken. De specifieke uitdaging zat hem in het verwerken van het artwork zonder voorafgaand vrijgaveproces.

Naast het risico van wijzigingen, zoals verplaatsing of weglating van individuele objecten, was handmatige inspectie tijdrovend en arbeidsintensief. De daaropvolgende, reeds geautomatiseerde productieprocessen werden vertraagd door de handmatige inspectie. Naast de verhoogde productiviteit biedt het automatisch inspecteren van teksten, grafische afbeeldingen en 1D en 2D-codes met de EyeC Proofiler Graphic in de prepress nu een extra betrouwbaarheid voor de controle van het aangeleverde artwork. De configuratie van de artwork-inspectie werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met EyeC, zodat de inspectie van het artwork vandaag de dag mogelijk is voor vrijwel alle opdrachten. De inspectie van artwork met zeer hoge klantvereisten, zoals verplicht voor farmaceutische etiketten, vindt plaats met gedifferentieerde inspectie parameters. Op basis van klantnummer worden de inspectie parameters in de workflow automatisch geselecteerd, zodat de inspecties worden uitgevoerd volgens de vereisten van de klant en zonder handmatige stappen.

De juiste configuratie van de hedendaagse inspectie parameters zorgen voor een constante kwaliteit van het uitgeleverde drukwerk en geven de verantwoordelijke personen meer zekerheid bij de voorbereiding en productie van het drukwerk, zowel in de prepress als in de productie. „Éen van de redenen waarom we voor EyeC hebben gekozen, is omdat van meet af aan transparant werd gecommuniceerd wat het systeem voor ons kan doen. Samen met EyeC hebben we de verscheidenheid aan instelmogelijkheden voor de inspecties geconfigureerd om aan onze specifieke vereisten te voldoen. Bovendien zijn er extra optionele mogelijkheden, zoals de Braille-inspectie, die we in de nabije toekomst kunnen gebruiken", vertelt Michael Koch, hoofd Prepress Digital Printing.

Volledig geautomatiseerde inspectie van 2D-codes

Bovendien worden bij All4Labels in Trittau ook de Step-and-Repeat bestanden van twee grote klanten volledig automatisch gecontroleerd met de EyeC Workflow Integration. De EyeC Proofiler Graphic wordt hier gebruikt om de 2D-codes te inspecteren. Hiertoe worden de door de klant verstrekte QR-codes als eerste stap door de accountmanagers in het MIS ingevoerd. Na de creatie van de afdruktaak in de prepress, controleert de Proofiler Graphic automatisch de codes ten opzichte van de opgeslagen gegevens. Naast de controle op leesbaarheid, controleert het inspectiesysteem ook de informatie ingesloten in de 2D codes, bijv. het artikelnummer, zodat verwisselingen zijn uitgesloten.

Toekomstige uitdagingen van automatische inspecties

De pre-press inspectie van gepersonaliseerde farmaceutische gedrukte producten blijven een uitdaging vormen. Omdat de vereiste evaluaties in de workflow zowel tijd- als arbeidsintensief zijn is een aanpassing van de operationele processen en de juiste configuratie van inspectieparameters vereist „Vooral in de farmaceutische sector zien we een groot potentieel in het digitaal drukken met variabele data en hebben we al een gesloten systeem in onze workflow opgezet. In de toekomst wordt de PDF met meerdere pagina‘s die de klant aanlevert direct op de pers ingeladen en volledig automatisch gecontroleerd. Drukfouten worden automatisch gedetecteerd en gemarkeerd, of er wordt direct herdruk uitgevoerd. Het eindrapport bevat alle informatie voor de automatisch vervanging van afgekeurde etiketten en dient tevens als proof documentatie voor de klanten. Met de oplossing van EyeC zijn we dus al voorbereid op toekomstige uitdagingen",concludeert Michel Koch.

Over All4Labels - Global Packaging Group

Als één van ‘s werelds toonaangevende producenten van zelfklevende etiketten en wereldwijd leider op het gebied van digitale drukoplossingen, bedient All4Labels - Global Packaging Group lokale en multinationale bedrijven in alle sectoren met innovatieve, branche specifieke oplossingen uit één bron. De productportfolio bestaat uit flexibele verpakkingsoplossingen, sleeves, vouwdozen en slimme beveiligingstechnologieën. De door de eigenaar beheerde bedrijvengroep is een betrouwbare partner met meer dan 3.000 werknemers op 29 locaties wereldwijd in de groeiregio‘s en markten van haar klanten, dankzij de sterke lokale activiteiten en de continue uitbreiding van haar wereldwijde aanwezigheid. Bijna 200 werknemers zijn werkzaam op de Trittau-locatie, waarvan er meer dan 105 werkzaam zijn in de sector voor digitaal drukwerk.

Ga voor meer informatie naar: www.all4labels.com

nach oben

Contact

nach oben
Inschrijven  Uitschrijven 
nach oben

Print of te delen pagina

Selecteer uw taal: