Volledige kwaliteitscontrole voor vouwdozenReferenties - EyeC Benelux nach oben

Volledige kwaliteitscontrole voor vouwdozen

Dankzij de EyeC ProofRunner Carton Retrofit is de Duitse drukkerij Druckerei Bauer GmbH in Pfedelbach de eerste drukkerij voor kartons in Duitsland die zijn klanten een volledige printinspectie van de totale printrun kan garanderen.

De drukkerij Druckerei Bauer GmbH in Pfedelbach is een van de meest innovatieve bedrijven in de print- en verpakkingsindustrie. Sinds meer dan 30 is het bedrijf gespecialiseerd in de productie van vouwdozen van hoge kwaliteit. Als technologische leider in deze branche heeft Bauer de capaciteit voor de productie van ongeveer 400 miljoen plooidoezen en heeft het 90 personeelsleden in dienst. Bauer heeft klanten in verschillende industrietakken. De focus ligt echter op de farmaceutische industrie en gezondheidszorg.

De drukkerij beweert zijn klanten honderd procent kwaliteit te bieden door alle stappen in de productie te bewaken en te controleren. Matthias Bauer, de algemeen directeur van de derde generatie, beschrijft de belangrijkste waarden van zijn bedrijf als volgt: “Voor ons is kwaliteit een strategie waarmee we ons onderscheiden van onze concurrenten. Onze ambitie is volledige en consistente kwaliteit bieden voor de volledige productie.”

Volledige kwaliteitscontrole zonder het bestaande machinepark te moeten vervangen

Tot voor kort voerde Bauer de inspectie uit met AQL-sampling. Hoewel de inspectie in de printmachine werd uitgevoerd, doken er herhaaldelijk problemen op met het proces. De volgende stap was dus het garanderen van een foutloos snijproces en elk product controleren voor het naar klanten werd gestuurd om de veiligheid en kwaliteitsgarantie te verhogen. Het doel was om een geïntegreerde oplossing te vinden waarbij de bestaande, nog heel jonge vouwplakmachine niet vervangen hoefde te worden.

Bauer besliste om deze uitdaging in samenwerking met EyeC in Hamburg aan te gaan. Met de EyeC ProofRunner Carton Retrofit heeft EyeC een inline inspectiesysteem ontwikkeld dat in samenwerking met de machinebouwer Kohmann geïntegreerd kan worden in bestaande vouwplakmachines van diverse producenten en bouwjaren.

Het controleert de volledige productie en vergelijkt het met de goedgekeurde proefdruk, meestal een PDF-bestand. Het maakt gebruik van het bestaande uitwerptoestel van de vouwplakmachine om foutieve items te weigeren en zorgt voor een volledig inspectierapport.

Bauer merkt EyeC voor het eerst op de Drupa-beurs in 2012 op. In juli 2014 installeerde de drukkerij vervolgens de EyeC Proofiler, een offline systeem met een braillecontrole-optie. De functionaliteit van het systeem in combinatie met de uitgebreide service en de snelle, eenvoudige samenwerking overtuigde Bauer om nog een systeem van EyeC te installeren.

“Nadat we de EyeC Proofiler geïnstalleerd hadden, waren we overtuigd van het innovatieve, moderne en creatieve karakter van het bedrijf. Voor de volgende stap bij het inspecteren van vouwdozen wilden we ons opnieuw laten bijstaan door het bedrijf waarin we vertrouwen hebben.”

De perfecte oplossing voor volledige klanttevredenheid en nieuwe bestellingen binnen te halen

De EyeC ProofRunner Carton Retrofit is geïntegreerd tussen de voeder van de vouwplakmachine en het voorvouwgedeelte waardoor de machine slechts 800 mm (31.49”) langer wordt. Er zijn geen extra stappen in het proces nodig en vereist maar weinig extra plaats. De voorbereiding van de machine door de operator neemt slechts 3-4 minuten in beslag. Het systeem vertraagt de machine of productiesnelheid niet. "Bovendien is de eenvoudige en intuïtieve werking van het systeem een belangrijk voordeel. Het werd onmiddellijk goed onthaald door de operator van de machine."

Tot nu toe werden er ongeveer 20 miljoen vouwdozen gecontroleerd met de EyeC ProofRunner Carton. Defecte items die bv. gescheurd waren of gekleurde vlekken en andere vervuilingen door het proces bevatten, konden automatisch met hoge precisie opgespoord en verwijderd worden. Als gevolg wordt de kwaliteitsvereisten gehaald en wordt weigering door klanten vermeden. “Op dit moment hebben we 3.600 bestellingen per jaar. We hopen dat het aantal nieuwe bestellingen toeneemt door het nieuwe systeem”, zegt Matthias Bauer.

nach oben

Contact

nach oben
Inschrijven  Uitschrijven 
nach oben

Print of te delen pagina

Selecteer uw taal: